Monday, November 12, 2012

Nusa Lembongan - Indonesia

Nusa Lembongan este la 1,5 ore de mers cu barca distanta fata de Bali. Exista cateva firme care fac aceasta cursa zilnic. Prospecte se gasesc la receptia hotelului de obicei sau la mici intreprinzatori de turism din Kuta si Seminyak.

Pe insula  exista cateva "Cotage"  si majoritatea sunt concentrate in partea de vest a insulei. Un singur complex de 5 stele se poate gasi aici, care detine singurul restaurant cu standarde occidentale, insa preturile nu te fac sa te simti in Bali. De altfel, accesul la internet costa 50.000 rupia pentru jumatate de ora, dar poti naviga intr-o atmosfera placuta cu aer conditionat.
Insula nu are apa curenta, nici vulcani, nici vegetatie exotica. Are insa plaje cu nisipuri albe si ape azurii, temperaturi foarte ridicate si foarte multe posibilitati pentru scufundari si snorkeling.

Pe insula nu exista, oficial, mijloace de transport cu motor. Am reusit insa sa gasim cateva scootere,   neimatriculate si care pot fi inchiriate. Am facut inconjurul insulei, dureaza aproximativ 1,5 ore. Pe partea de est a insulei nu exita turism. Este interesant sa vezi oamenii, asa cum traiesc ei zi de zi.
Activitatea principala este culesul algelor, care mai apoi se exporta si sunt folosite pentru cremele cosmetice.
De aceea exista foarte multe zone, in care mirosul de peste stricat deranjeaza.

Pentru surferi este un paradis aceasta mica insula. Atunci cand este flux, valurile sunt mici, dar foarte puternice. Fie ca esti incepator sau avansat, poti sa fii pe val.
De altfel, multi australieni au inceput sa vina aici, parasind Bali, din cauza numarului foarte mare de turisti.
Localnicii sunt foarte primitori, religia predominanta este inca hindu si cei mai multi tineri vorbesc bine engleza.

Nusa Lembongan este ideala pentru cateva zile de relaxare totala, in care poti sa te desprinzi complet de tot ceea ce inseamna consumerismul secolului 21.

Noi am plecat de-aici catre Gili Trawangan, unde-am ales sa stam la Eco Villas. O decizie minunata, pe o alta insula fara surse de apa naturala, unde distractia si voia buna este contagioasa. Dar...aceasta este o alta poveste :)

Plaja unde se strangeau surferii



The Deck: internet, aer conditionat si preturi vest-europene


Templu hindu in Nusa Lembongan
Floare de ficus



Barca pescareasca tipic indoneaziana

Vedere de la piscina



Vedere de la restaurant 
 Pictures are never enough...

No comments:

Post a Comment