Saturday, November 10, 2012

New Dehli - Agra



4 zile in New Delhi:

Prima zi:  Incercare esuata in a vizita orasul, in stilul clasic: mijloace de transport in comun, stat la coada la bilete, intrebat directii, cautat pe harta. Nimic din toate astea nu functioneaza intr-un oras cu 40 milioane de locuitori  oficiali si inca 20 milioane de oameni care traiesc in slum-uri.
In primul rand nu ai timp sa treci prin toate punctele de securitate de la metrouri, intrari la obiectivele turistice...si...nu ai loc in metrou.

A doua zi: Drumul la Taj Mahal a fost o experienta de neuitat. 6 ore am avut nevoie pentru a parcurge cei 210km, pe un drum, partial tol road :)
Autostrada are alta definitie in India si se poate remarca si in poze: gropi, lipsa indicatoare, intersectii cu drumuri cu prioritate:)), condus pe contrasens, facut pipi pe marginea drumului, oprit masina oriunde, tuc tuc-urile au prioritate...la fel si biciclistii, nu conteaza cate benzi sunt marcate, conteaza cate masini incap una langa cealalta si exemplele pot continua :)
Dar a meritat. Taj Majal este foarte frumos, foarte mic, dar are o istorie mare. 
Turistii albi sunt inca subiecte de poza, dar au si dezavantujul de a fi considerati surse de venituri. M-as intoarce sa mai vad inca o data Monumentul iubirii, asa cum il numesc indienii, sa-l vad si la apus si la rasarit.

A treia zi: Vizitarea New Dehli cu masina si sofer, inchiriati la pachet. Wow...chiar functioneaza. New Dehli are cateva monumente impresionante, temple foarte frumoase si  parcuri, in care Gandhi este "cel mai iubit dintre pamanteni". Totul in India se invarte in jurul numelui, vietii si al talentului sau orator.

A patra zi: Dupa o luna de umblat prin Asia, zburam de la New Dehli spre Viena. Aeroportul, cum altfel s-ar putea numi decat Gandhi, este unul foarte mare si foarte modern. New Dehli este un punct de legatura important, atat international cat si intern.  Tot aici am sarbatorit si venirea pe lume al copilului cu numarul 7 miliarde, cifra la care India se mandreste ca a contribuit cu 1,2 miliarde de capete. Ma intreb unde se va ajunge....!?







Merita vazut...

Dupa 6 ore in masina, am ajuns sa vedem si una din cele 7 minuni noi ale lumii:)

No comments:

Post a Comment