Saturday, December 22, 2012

Maroc - drumul catre ocean




Decizia de a vizita Marocul a fost una spontana si absolut de neregretat.
Asa ca plecam pe 19 decembrie catre Casablanca, din Viena, cu escala in Paris. Zborul nu a parut asa de lung si absolut deloc plictisitor: 6 ore fix a durat.

De la aeroport se ia trenul catre Gare Casa Voyageurs: 30 min pentru 40DH de persoana.
Avem cazare la hotelul Ibis, exact la iesirea din gara: extrem de comod, pentru ca nu trebuie sa ne batem capul din prima zi cu negocierile specifice lumii arabe.

Cina, am luat-o la Pizza Hut, singurul local deschis pana la ora 12 si se afla la aproximativ 10 min de mers pe jos fata de hotel.

A doua zi plecam spre Agadir - Taghazoute. Acolo vom petrece o saptama intr-un surf camp.
Prima parte din drum o facem cu trenul, pana in Marrakech si apoi cu autocarul, pana in Agadir. Inca 20km vom merge cu taxiul, oferit de cei care ne ofera cazarea. Altfel, ar fi existat posibilitatea transportului in comun.
Pretul unul bilet Casablanca Agadir costa 190DH la clasa a II-a si 240DH la clasa I. Diferenta este aglomeratia si deci calitatea aerului din vagoane. Oricum, conditiile sunt decente si confortabile.

In Marrakech mancam in gara, la un restaurant italian: foarte gustos si preturi acceptabile.
Statia pentru autobuze se afla exact dupa hotelul Ibis. Aglomeratie si putina dezorganizare as putea spune. Atentie: fiecare bagaj trebuie inregistrat si platita o taxa, in functie de greutatea lui. Noi am platit 10Dh pentru 10kg/rucsac.

In Taghazoute calitatea apei este destul de buna, insa mai peste tot miroase a canal. Nu exista o infrastructura bine pusa la punct din acest punct de vedere, insa observ ca se ucreaza la acest aspect.
In sat, exista foarte multe Surf shopuri si cateva restaurante. Cuscus-ul nu este insa mancarea mea favorita, iar Pizza Margherita are aici masline si ciuperci :)
Poti insa cumpara aproape oriunde suc natural, proaspat facut din portocale, banane si lamai.

Abia astept zilele de relaxare si lenevit pe plaja :)





No comments:

Post a Comment